Παράλληλες, 2014 - Το χωριό του Αϊ Βασίλη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Α/θμια Εκπαίδευση και τα σχολεία του νομού μας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης συμμετείχε στις δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργάνωσε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου με τίτλο: «Το χωριό του Αϊ Βασίλη», στις 13 – 14 Δεκεμβρίου στους χώρους του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρουσιάστηκε στο κοινό η Εικαστική κατασκευή – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Κανακάκι.

Η ευρηματική σύνθεση της κατασκευής η οποία είχε δημιουργηθεί στο πλαίσιο σχετικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος το 1998, κάνοντας μία θεματική αναφορά στο Καλλιτεχνικό Έργο του Ρεθύμνιου Καλλιτέχνη στη μία πλευρά και του Εργαστηρίου του στην άλλη, επιτρέπει το παιχνίδι και διευρύνει την αντιληπτική ικανότητα.

Παράλληλα είχε διατεθεί για προβολή, από το αρχειακό υλικό του Μ.Σ.Τ. Κρήτης, η συνέντευξη του Λευτέρη Κανακάκι, διάρκειας 26’, που είχε δοθεί στην δημοσιογράφο, ειδικευμένη στα θέματα τέχνης, Μαρία Καραβία (Εκπομπή «Εικαστικά», 1984 ΕΡΤ).  


Διοργάνωση:
Σύλλογος Γονέων 16ου Δημοτικού Σχολείου
16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
10ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
Σύλλογος Διδασκόντων

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο