Εικαστικά Εργαστήρια, 2014 - Σεμινάριο Αρχιτεκτονικής

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014, 18:30 – 20:30, Χειμάρας 5


Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης  ανακοίνωσαν την έναρξη Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής.

Είναι κοινός τόπος, ότι στην Ελλάδα ο τουρισμός αποτελεί τη “βαριά βιομηχανία“ της. Εκατομμύρια επισκεπτών κατακλύζουν τη χώρα κάθε χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται, για την οικονομία και την απασχόληση.
Το μεσογειακό κλίμα, το φυσικό ανάγλυφο, η πανταχού παρούσα θάλασσα, η ιστορία είναι ισχυρά κίνητρα, για να επισκεφθεί κάποιος τη χώρα μας.
Παράλληλα η τοπική παράδοση σε όλες τις εκφάνσεις της δρα ως ισχυρό “συγκολλητικό” ανάμεσα στη φύση και τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα η χώρα να διαθέτει καταπληκτικούς συνδυασμούς δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.

Την ειδυλλιακή αυτή εικόνα όμως έρχεται να διαταράξει η τρέχουσα παραγωγή δομικών έργων, που κατά γενική ομολογία αδυνατεί να εναρμονιστεί με τη φυσική ομορφιά του τόπου.
Το γενικό αυτό φαινόμενο δε μπορεί παρά να συμπεριλάβει και τις τουριστικές εγκαταστάσεις δυναμιτίζοντας έτσι τον κύριο αναπτυξιακό μοχλό της χώρας.

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, θέλοντας να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα σκέψης και προβληματισμού πάνω στα θέματα αυτά, οργάνωσαν, μέσω του Εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής, ένα σεμινάριο σχεδιασμού τουριστικών εγκαταστάσεων, με υπεύθυνο τον αρχιτέκτονα, κο Στέφανο Σκανδάλη.
Διερευνήθηκαν θέματα όπως:

  • Ιστορία των τουριστικών εγκαταστάσεων
  • Τυπολογίες τουριστικών εγκαταστάσεων
  • Αρχές σχεδιασμού και ανάλυση υλοποιημένου έργου
  • Πρακτική άσκηση

Το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής ξεκίνησε την Παρασκευή 7 Μαρτίου, στις ώρες 18:30–20:30, στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στην οδό Χειμάρας 5 και ολοκληρώθηκε σε 6 δίωρες συναντήσεις.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής:
Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Εκπαιδευτικός Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια
Τ:++30 28310 57353, F: ++30 28310 57353
E-mail: ikaerg@cca.gr • http\\:www.cca.gr

Η Ποίηση της Μνήμης
Έκθεση με Έλληνες καλλιτέχνες του Βερολίνου
21 Σεπτεμβρίου 2018 - 31 Ιανουαρίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Τζαμί Καρά Μουσά Πασά