Εικαστικά Εργαστήρια, 2014 - Πρόγευμα στη χλόη/Σκούρτης

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, ”Πρόγευμα στη χλόη”
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τον Άγγελο Σκούρτη,
Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου, 11:30 π.μ.


Την Κυριακή 1 Ιουνίου, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και ο καλλιτέχνης Άγγελος Σκούρτης σχεδίασαν μία μεγάλη γιορτή για τα παιδιά της πόλης στο Δημοτικό Κήπο.

Στην πατρίδα μας δεν συνηθίζουμε το πικνίκ. Ίσως διότι λάθος αντιλήψεις και συνήθειες, μας εμποδίζουν  να βιώσουμε τη μαγική επαφή και  τις πολλές δυνατότητες χαράς που μας προσφέρει η φύση.
Ως συνήθως πηγαίνουμε στην ταβέρνα ή στο μεζεδοπωλείο.

Σκεφθείτε τώρα την άλλη λύση: ένα Σάββατο στην εξοχή με τα κατάλληλα για την περίσταση δικά μας φαγητά. Το πλουμιστό τραπεζομάντιλο, τις μουσικές που εμείς διαλέγουμε ή το κοντσέρτο για τζιτζίκια και το θρόισμα στα φυλλώματα. Μια πλήρης απόλαυση!

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης σε συνεργασία με το  2ο Δημοτικό Σχολείο, με αφορμή το έργο «Πρόγευμα στη χλόη» του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Έντουαρντ Μανέ, σταθμό στην ιστορία της τέχνης, προσκάλεσαν τους μικρούς συμπολίτες μας  μαζί με τους γονείς τους, την Κυριακή 1 Ιουνίου, στις 11:30, στο Δημοτικό Κήπο, για μια δημιουργική απολαυστική «αισθητική» συνάντηση, όρασης, ακοής, αφής, όσφρησης, και γεύσης!

Τα παιδιά είχαν μαζί τους το κολατσιό τους καθώς και μπλοκ ζωγραφικής με μαρκαδόρους ή χρωματιστά μολύβια και παστέλ ή οποιαδήποτε άλλα υλικά επιθυμούσαν.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο