Παράλληλες 2018 - Απρίλιος, Τρούλη, Θεσσαλονίκη

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Εκπαιδευτικός Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια
Διδακτικό Έτος: 2017 - 2018
Τμήμα:  Μουσειοπαιδαγωγικό 

ΘΕΜΑ:   
Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου των Βαλκανικών Μουσείων, Meet - See - Do, στη Θεσσαλονίκη με μονόωρο βιωματικό εργαστήρι με θέμα: Συζητώντας για την ευρωπαϊκή ταυτότητα

Σχεδιασμός και εμψύχωση προγράμματος:
Δρ Σοφία Τρούλη, μουσειοπαιδαγωγός


Τα τελευταία χρόνια, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (ΜΣΤΚ), εκτός από τις σημαντικές εκθεσιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του, διακρίνεται και για το ερευνητικό του έργο στον τομέα της Μουσειοπαιδαγωγικής, με τη συμμετοχή του σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις.

Τον Απρίλιο του 2018 συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο του Δικτύου των Βαλκανικών Μουσείων, MEET-SEE-DO, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, η μουσειοπαιδαγωγός του ΜΣΤΚ, Δρ Σοφία Τρούλη εμψύχωσε μονόωρο βιωματικό εργαστήρι με θέμα: Συζητώντας για την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα. Το εργαστήρι στηριζόταν στο δίωρο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που η ίδια είχε σχεδιάσει και εμψυχώσει στο πλαίσιο της έκθεσης Critical Archives III. Ταυτότητες. Ευρώπη: οι άνθρωποι και ο χώρος. Η έκθεση είχε πραγματοποιηθεί στο ΜΣΤΚ από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, με επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του Μαρίας Μαραγκού, του Παύλου Φυσάκη, του Δημήτρη Κεχρή και του Γιώργου Καραηλία και σε συνεργασία του ΜΣΤΚ με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό KOLLEKTIV 8.