Παράλληλες, 2000 - Σεμινάριο/Ομιλία, Πόλη

Τριήμερο σεμινάριο
Πόλη. Τόπος Έμπνευσης και Δημιουργίας

Διάλεξη
Πολεοδομική εξέλιξη του Ρεθύμνου
Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2000, ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο που είχε διοργανώσει το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνου (σημερινό Μ.Σ.Τ. Κρήτης) σε συνεργασία με το Centre Pompidou - Παρίσι, με θέμα: Πόλη. Τόπος Έμπνευσης και Δημιουργίας.

Το σεμινάριο, κάτω από την εποπτεία της Marie Claude Beck, καθηγήτρια εικαστικής αγωγής και μόνιμη συνεργάτη του Centre Pompidou επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τις προσπάθειες του Κέντρου για σενεργασίες με διεθνείς φορείς, καταξιωμένους σε εκπαιδευτικά θέματα. Στο παρελθόν έχουν γίνει αντίστοιχες συνεργασίες με το Πολιτιστικό Κέντρο Maison des Enfants στο Louveciennes και το Διεθνές Μουσείο Κεραμικής στη Φαέντσα καθώς και με το Centre Pompidou.

Στόχος του σεμιναρίου αυτή τη φορά ήταν να διαμορφώσει μία ξεχωριστή ευαισθησία και μια δημιουργική στάση απέναντι στο δομημένο περιβάλλον της πόλης που μας εγκλωβίζει και μας αποξενώνει.

Είχε θεωρητική και εργαστηριακή μορφή και απευθυνόταν σε καθηγητές του Εκπαιδευτικού Τομέα του Κ.Σ.Ε.Δ. Ρεθύμνης, του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων και καλλιτέχνες που ασχολούνται με την εκπαίδευση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι πλαισιώθηκε από μία διάλεξη, ανοιχτή στο κοινό με θέμα: Πολεοδομική εξέλιξη του Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2000, στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Λ.Κανακάκις», από το Στέλιο Πατσουμά, υποψήφιο διπλωματούχο αρχιτέκτονα του Ε.Μ.Π.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο