Διεθνής Ημέρα Μουσείων, 2013 - Σειρά εκδηλώσεων

18 Μαΐου 2013
Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Η 18η Μαΐου έχει οριστεί, από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Τα μουσεία γιορτάζουν τη διεθνή τους αναγνώριση ως κεντρικοί φορείς πολιτισμού και ιδιαιτέρα ως φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Εικαστικά Εργαστήρια
Σειρά εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, συμμετείχε στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2013, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στις 12:30μ.μ., η αρπίστα Ελένη Τσαουσάκη και η φλαουτίστα Ειρήνη Βούζη, παρουσίασαν, στον χώρο του Μ.Σ.Τ., έργα σύγχρονης μουσικής για φλάουτο και άρπα των Claude Debussy, Alan Hovhanness, JosephJongen, Eric Satie.
Τα έργα αποτελούσαν μέρος της παράστασης των δύο μουσικών, EastmeetsWest, η οποία αναφερόταν σε δυτικούς συνθέτες που η μουσική τους έχει επιρροές και στοιχεία της μουσικής της ανατολής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού, τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εικαστικών Εργαστηρίων του Μ.Σ.Τ. Κρήτης ήταν αφιερωμένα στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Η πρόσκληση ήταν ανοιχτή για τα παιδιά της πόλης.
Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου, στις ώρες: 10:00 – 12:00, για παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών, στον χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (οδός Χειμάρας 5) και των Εικαστικών Εργαστηρίων (οδός Χειμάρας 8).

Την ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η είσοδος στο Μουσείο, ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο