Εικαστικά Εργαστήρια, 2016 - Απροκριάτικο πρόγραμμα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Εκπαιδευτικός Τομέας | Εικαστικά Εργαστήρια

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με θέμα:
Ζωντανεύοντας πρόσωπα και πίνακες”
Με αφορμή την έκθεση “Ψίθυροι”, τα έργα παίρνουν ζωή μέσω της Performance Art


Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης και ο Εκπαιδευτικός Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια, συνεργάστηκαν με το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, για τη διοργάνωση αποκριάτικης γιορτής, την Τετάρτη στις 2 Μαρτίου 2016.

Η καθηγήτρια αισθητικής Ελισάβετ Βιβυλάκη και οι μαθήτριές της, αφού είχαν επεξεργαστεί στην τάξη τους το έργο της Andriana Molder, Two Friends, 2015 (ευγενική παραχώρηση του Donopoulos IFA Gallery), που φιλοξενείται στο Μουσείο, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ψίθυροι» έδωσαν τη δική τους ερμηνεία γι’ αυτό, μέσω της Performance Art.

Τα πρόσωπα του έργου της Molder πήραν σάρκα και οστά. Έγιναν η μητέρα και η κόρη που βιώνουν μία πολύ δύσκολη σχέση, καθώς η μητέρα έχει εγκαταλείψει την κόρη.

Οι επισκέπτες κλήθηκαν να πάρουν απόφαση για το μέλλον αυτής της σχέσης και τα κορίτσια παρουσίασαν δύο πιθανές λύσεις του δράματος. Οι συμβολισμοί εύστοχοι, στα χέρια και στα σώματα των μαθητριών, το μήλο που πέφτει κάτω από τη μηλιά, αλλά και το μήλο της προδοσίας, το κερί που ζεσταίνει τις παγωμένες ψυχές και το φιλί που ενώνει τα βλέμματα. Μία συγκλονιστική ιστορία!

Την ίδια ώρα οι μικροί μας φίλοι έκαναν κολλάζ με σερπαντίνες και κατασκεύασαν παλαμομάσκες ενώ απήλαυσαν επίσης χαρούμενα σχέδια στα πρόσωπά τους από τα χέρια των κοριτσιών του 1ου ΕΠΑΛ.
Η είσοδος για το πρόγραμμα ήταν ελεύθερη.

Ευχαριστούμε την κυρία Ελισάβετ Βιβυλάκη, τις μαθήτριές της και τον κύριο Στέλιο Ρουκουνάκη για την ευγενική παραχώρηση της βελούδινης δημιουργίας του.

Blind Date
εκδοχές πολιτισμικής ιθαγένειας
28 Ιουνίου - 27 Οκτωβρίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο