Εικαστικά Εργαστήρια, Κρητική Διατροφή 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ / 1 – 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ)
Πρόγραμμα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Εκπαιδευτικού Τομέα / Εικαστικών Εργαστηρίων
για τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής.


Με αφορμή το μεσογειακό φεστιβάλ φωτογραφίας Medphoto που διεξαγόταν στο Ρέθυμνο ως συνδιοργάνωση με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, ο Εκπαιδευτικός Τομέας του τα Εικαστικά Εργαστήρια Δήμου Ρεθύμνου πρότειναν για τη γιορτή της Κρητικής Διατροφής την εκπαιδευτική παρέμβαση: Μεσόγειος: ομαδικά παιχνίδια και διατροφικές συνήθειες που μας ενώνουν!

Ειδικότερα, μέσα από μία σειρά ομαδικών παιχνιδιών τα παιδιά γνώρισαν τη Μεσόγειο Θάλασσα, τα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά στις ακτές της και τις υγιεινές διατροφικές τους συνήθειες στο διάλειμμα της διασκέδασής τους. Στη συνέχεια κατασκεύασαν με καρπούς της γης και πολύχρωμα χαρτόνια και χρώματα σε ομάδες των 5 ατόμων τη δική τους Μεσόγειο Θάλασσα. Μέσα σ΄ αυτή κάθε παιδί έφτιαχνε ένα ψάρι γράφοντας ή ζωγραφίζοντας μέσα σ’ αυτό μία ευχή για τη Μεσόγειο και τους λαούς της.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που απευθυνόταν σε όλα τα παιδιά, υλοποίησε η Μουσειοπαιδαγωγός Σοφία Τρούλη, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις  ώρες 19.00-21.00 στο Δημοτικό κήπο Ρεθύμνης. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο