Εικαστικά Εργαστήρια, 2017 - Κόσμος Συναισθημάτων, Τρούλη

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


Στο πλαίσιο της έκθεσης 
Δέκα Κεφάλαια. Έργα από τη Μόνιμη Συλλογή
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες:
Ταξιδεύουμε στον κόσμο των συναισθημάτων
Υλοποίηση: Σοφία Τρούλη-ΜουσειοπαιδαγωγόςΠαρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΚΕΘΕΑ Αριάδνη
Μέλη του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στο Ρέθυμνο, συμμετείχαν στο μουσειοπαδαγωγικό πρόγραμμα Ταξιδεύουμε στον κόσμο των συναισθημάτων.
Ξεκινώντας από την αίθουσα του Πυροβολικού στη Φορτέτζα και καταλήγοντας στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, κάναμε ένα βιωματικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και των εμπειριών μας με αφορμή έργα της έκθεσης, τις απόψεις των καλλιτεχνών, αλλά και λογοτεχνικά κείμενα.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 18 ενήλικες και 1 έφηβη (14 ετών)
Με αφορμή την έκθεση  Δέκα Κεφάλαια: Έργα από τη μόνιμη συλλογή "ταξιδέψαμε στον κόσμο των συναισθημάτων", συν-αισθανθήκαμε και μοιραστήκαμε εμπειρίες, συναισθήματα και ερμηνείες. Ειδικότερα, αφού γνωριστήκαμε, παίζοντας ένα παιχνίδι αισθήσεων, στη συνέχεια, αξιοποιώντας τη μαιευτική μέθοδο και τις τεχνικές του έντεχνου συλλογισμού, περιηγηθήκαμε στην έκθεση και συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο, όπως είναι η ίδια η ύπαρξη, η θρησκεία, η ιστορία, η φύση. Περιγράψαμε τα συναισθήματά μας για τα έργα και τέλος καταγράψαμε τους φόβους μας σ’ ένα μπαλόνι και το αφήσαμε ελεύθερο προς τον ουρανό.
Medphoto Festival 2017-2018
Critical Archives III: Identities
22 Δεκεμβρίου 2017 - 10 Μαρτίου 2018

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Μεσολογγίου 32, παλιά πόλη, Ρέθυμνο