Διεθνής Ημέρα Μουσείων, 2017 - Συνομιλούμε για σύνορα και πατρίδες, Τρούλη

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Εκπαιδευτικός Τομέας - Εικαστικά Εργαστήρια

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 που διοργάνωσε το ICOM με θέμα "Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται" το Μ.Σ.Τ. Κρήτης διοργάνωσε μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με θέμα "Συνομιλούμε για τα σύνορα και τις πατρίδες με συντροφιά τις τέχνες και με μαθητές πρόσφυγες και μετανάστες". Στόχος του προγράμματος ήταν ο διάλογος, το μοίρασμα εμπειριών και η ενσυναίσθηση σε θέματα μετανάστευσης και προσφυγιάς.

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης άνοιξε τες πόρτες του και γιόρτασε μαζί με παιδιά της Γ' και της Στ΄Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, συνομιλώντας για το προσφυγικό και τραγουδώντας το Καρδιοχτύπι του πιανίστα Zaid Dirani, πρεσβευτή της Unicef (دقة قلب - زيد وأنسام وأطفال سوريا) στα ελληνικά και στα αραβικά, μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας, ειρήνης και αισιοδοξίας!

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς Έφη Τζουανακη και Βαρβάρα Κονσολάκη, τη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΠΚ, Μίνα Βορδοναράκη και τη δασκάλα της μουσικής Αναστασία Σταυρουλάκη για τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους!

Υλοποίηση Μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος: Σοφία Τρούλη.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο