Εικαστικά Εργαστήρια, 2017 - Βιώσιμη Κινητικότητα, Τρούλη

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


Εκπαιδευτικό παραμύθι για παιδιά:
Μαζί σχεδιάζουμε την πόλη της χαράς, της κίνησης και της ισότιμης πρόσβασης
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, 18:00 – 19:30
Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
Υλοποίηση: Κατερίνα Γιαβρίδη-Εικαστικός, Σοφία Τρούλη-Μουσειοπαιδαγωγός

Διοργάνωση:
Δήμος Ρεθύμνης
Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Καινοτομίας
με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, Πολυτεχνείο ΚρήτηςΣτο πλαίσιο δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας συμμετείχε ο Δήμος Ρεθύμνης με μία σειρά δράσεων από διαφορετικούς φορείς με θέμα Ισότιμη μετακίνηση: Πολιτισμός και Πρόοδος.

Ο Εκπαιδευτικό Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια του Μ.Σ.Τ. Κρήτης, συμμετείχαν με το εκπαιδευτικό παραμύθι με τίτλο: Μαζί σχεδιάζουμε την πόλη της χαράς, της κίνησης και της ισότιμης πρόσβαση.

Αρχικά συζητήσαμε για τα σύμβολα των ατόμων με αναπηρία, στη συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι του Νικόλα Ανδρικόπουλου, Δυο παπούτσια με καρότσι και τέλος συμμετείχαμε σε παιχνίδια ενσυναίσθησης των ατόμων με αναπηρία.

Μεταξύ των άλλων ζωγραφίσαμε με το στόμα και τα πόδια, περπατήσαμε με κλειστά τα μάτια έναν λαβύρινθο και με τη συνεργασία του Σωματείου ΑΜΕΑ Νομού Ρεθύμνης, διασχίσαμε την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη με κλειστά τα μάτια και βοηθητικό μπαστούνι κα με αναπηρικό καροτσάκι. Τέλος πήραμε στα χέρια μας τα χρώματα και σχεδιάσαμε την πόλη της χαράς, της κίνησης και της ελεύθερης πρόσβασης.  

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο