Εικαστικά Εργαστήρια, 2015 - Άβυσσος, Τρούλη

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα
Διάρκεια: Μάιος - Σεπτέμβριος 2015Στο πλαίσιο της έκθεσης Η Υπέρβαση της Άβυσσος, πραγματοποιήθηκε μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού με θέμα Συλλέγοντας συναισθήματα και εμπειρίες από την Ασκητική του Καζαντζάκη.

Το πρόγραμμα
σττόχευε αφενός σε μία διαλογική συνάντηση με έργα της σύγχρονης τέχνης και με κείμενα του Καζαντζάκη και αφετέρου σε μία επανένωση του σκέφτομαι και του αισθάνομαι.

Τα παιδιά, μέσα από επιλεγμένα, για την ηλικία τους, αποσπάσματα του έργου του Νίκου Καζαντζάκη και ιδιαίτερα της Ασκητικής, προσέγγισαν με βιωματικό τρόπο τις κεντρικές έννοιες της έκθεσης “Η Υπέρβαση της Άβυσσος”, όπως είναι η γέννηση, η δημιουργία και η υπέρβαση, το ανθρώπινο σώμα, το τραύμα, οι αισθήσεις και η απώλεια.
Μέσα από το παιχνίδι, τον έντεχνο συλλογισμό, τεχνικές της δραματικής και εικαστικής τέχνης, ο στόχος ήταν να ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα οι αισθήσεις, η καρδιά και νους των παιδιών και να εκφραστούν δημιουργικά.

Το πρόγραμμα ήταν δίωρης διάρκειας και πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Μεσολογγίου 32) από την Μουσειοπαιδαγωγό Σοφία Τρούλη.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο