Εικαστικά Εργαστήρια, 2018 - Απόκριες, Τρούλη

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Εκπαιδευτικός Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια
Διδακτικό Έτος: 2017 - 2018
Τμήμα:  Μουσειοπαιδαγωγικό 

ΘΕΜΑ:    
Ήρωες των Αποκριών! Εσύ ποιος ήρωας θέλεις να είσαι;”
Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα
Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Χώρος υλοποίησης προγράμματος:
Εικαστικά Εργαστήρια – Χειμάρας 8Ο Εκπαιδευτικός Τομέας και τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, στο πλαίσιο των αποκριάτικων δράσεων υλοποίησε το Μουσειοπαιδαγωγικό Πρόγραμμα:Ήρωες των Αποκριών! Εσύ ποιος ήρωας θέλεις να είσαι;”  για την ομάδα εφήβων του Κέντρου Δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ Ρεθύμνου, «Μαζί Μπορούμε», του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου. 

Περιγραφή:
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές και εκπλήξεις, τα παιδιά πέρασαν ένα ευχάριστο και δημιουργικό απόγευμα σε ένα από τα προγράμματα των Εικαστικών εργαστηρίων του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Εκεί, η ομάδα συνάντησε super ήρωες όπως ο Batman, ο Spiderman και η Wonder Woman και ανακάλυψε τι αλήθεια κάνουν, όταν δεν σώζουν τον κόσμο. Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά, να σχεδιάσουν τον δικό τους ήρωα, με δυνάμεις και στοιχεία που επέλεξαν οι ίδιοι, αλλά και το πιο σημαντικό, δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον super ήρωα που κρύβεται μέσα στον καθένα μας.

Σχεδιασμός και εμψύχωση προγράμματος:
Δρ Σοφία Τρούλη, μουσειοπαιδαγωγός

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο