Εικαστικά Εργαστήρια, 2016 - Ποδηλάτες

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 17:00 – 20:00,  στην πλατεία Μικρασιατών,  το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Εκπαιδευτικού Τομέα – Εικαστικά Εργαστήρια, συμμετείχαν στη Γιορτή Αθλητισμού και Εθελοντισμού “Wheeling2Help” για την αγορά 5 αναπηρικών αμαξιδίων για την πόλη του Ρεθύμνου, με την Εικαστική δράση με θέμα: “Ονειρευόμαστε την πόλη της χαράς, της κίνησης και της πρόσβασης”.

Το “Wheeling2Help” είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και σκοπός της είναι, παράλληλα με την διεξαγωγή ποδηλατοδρομίας που θα διασχίσει 20 ελληνικές πόλεις -από την Κωνσταντινούπολη ως το Ηράκλειο- σε 32 ημέρες και 1,700 χλμ. με ένα μοναδικό σκοπό: να διαδώσει ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης για τα παιδιά με αναπηρία. Μέσα από την συγκεκριμένη δράση συλλέγει χρήματα με σκοπό την αγορά 5 αναπηρικών αμαξιδίων ανά πόλη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.giveandfund.com/giveandfund/project/wh

Προτελευταίος σταθμός της δράσης αυτής ήταν το Ρέθυμνο, όπου στις 8/10 πραγματοποιήθηκε 3ωρη γιορτή, υπό την αιγίδα του Δήμου, με πλούσιο ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα από τους συμμετέχοντες φορείς.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής στον αθλητισμό και την έκφραση μέσα από το χορό και τις εικαστικές δημιουργίες.

Την Εικαστική δράση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, υλοποίησε η Μουσειοπαιδαγωγός, Σοφία Τρούλη.

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο