Οκτώ καλλιτέχνες – Μία διαδρομή

Οκτώ καλλιτέχνες – Μία διαδρομή

Τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2001, εγκαινιάστηκε, στο χώρο τέχνης "8", η έκθεση με τίτλο “Οκτώ καλλιτέχνες – μία διαδρομή”, του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης (σημερινό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης), με έργα συνεργατών του που δίδασκαν στα Εικαστικά Εργαστήρια.

Μετείχαν οι: Βούλα Γουνελά, Κατερίνα Κορρέ, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Θοδωρής Ραυτόπουλος, Γιάννης Στεφανάκις, Τάσσος Τριανταφύλλου, Μαρία Χουλάκη, Κώστας Χρηστίδης.

Επρόκειτο για καινούρια δουλειά των καλλιτεχνών που δήλωνε άμεσα την προσωπική έκφραση του καθενός και έμμεσα την κατάθεσή τους, στην κοινή διαδρομή που ακολουθούν, στα Εικαστικά Εργαστήρια και τον Εκπαιδευτικό Τομέα του Κ.Σ.Ε.Δ.

Ένα πείραμα που θα μας απαντήσει μετά από χρόνια, αν τελικά η συνεχής επαφή των παιδιών με την τέχνη, μπορεί να διαμορφώσει ή όχι τους μετέπειτα ενήλικους και ως ποιο βαθμό.

Η συζήτηση και τα ερωτηματικά – ποιος εφησυχάζει στις σιγουριές του, επαναλαμβάνονται συχνά. Βλέπετε, η μικρή μας πόλη, έχει το προνόμιο, το οποίο απέκτησε με τον χρόνο, να είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα όπου η εξωσχολική εικαστική παιδεία είναι τόσο πυκνή, έτσι όπως φτάνει άμεσα και έμμεσα από πέντε ξεχωριστές δραστηριότητες που, συγκλίνουν στο θέμα τέχνη – παιδί:

  • Σχεδιασμός και επιλογή εκθέσεων, κάτω από συγκεκριμένη φιλοσοφία και συνεχής πληροφόρηση και κατανόηση των έργων και των ζητημάτων που γεννούν, με τις ειδικές ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.
  • Εικαστικά Εργαστήρια
  • Ειδικός σχεδιασμός επαφής των καθηγητών εικαστικής αγωγής με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού.
  • Ειδικός σχεδιασμός σεμιναρίων, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Ειδικός σχεδιασμός σεμιναρίων και συνεργασιών των καλλιτεχνών των εργαστηρίων και της επαφής τους με το ευρύτερο εικαστικό δυναμικό της Ελλάδας και την ενίσχυση του θεσμού των προσκαλεσμένων καλλιτεχνών που υπερασπίζεται από την πρώτη στιγμή το Κέντρο.

Οι οκτώ καλλιτέχνες που πήραν μέρος στην έκθεση με καινούρια δουλειά τους, συνιστούσαν ομάδα, στον εκθεσιακό χώρο, ακριβώς για να μπορέσει ο κόσμος, ο δικός μας κόσμος, να μάθει περισσότερα για κείνους, να επικοινωνήσει με τη δική τους έκφραση, να κατανοήσει και μέσα από την προσωπική τους πορεία τη σχέση τους με τα παιδιά και τους ενήλικες που παρακολουθούν τα Εικαστικά Εργαστήρια.

Η έκθεση συνοδεύτηκε από δίγλωσσο κατάλογο. Η διάρκειά της ήταν έως τις 13 Ιανουαρίου 2002.


Χορηγοί Επικοινωνίας:
Κρήτη 101,5 FM Stereo
Max FM
Studio Ρέθυμνο 9,80 FM
Team FM

Blind Date
εκδοχές πολιτισμικής ιθαγένειας
28 Ιουνίου - 27 Οκτωβρίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο