2 συν 26

Τίτλος:   Artist on line:
               L’art et la culture Contemporaine et les jeunes.
               (Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Connect ’99)

Πρόκειται για τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο καλλιτεχνών από 5 χώρες αντίστοιχων ομάδων νέων που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της μαθητείας τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και προσανατολίζονται σε μια καλλιτεχνική σταδιοδρομία.

Από τη μεριά της Ελλάδας συμμετείχε το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης (σημερινό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης) με τη συνεργασία των καλλιτεχνών και των μαθητών του κολεγίου Ψυχικού η οποία απέδωσε μία κατάκρυψη στον κήπο του κολεγίου με τον Δημήτρη Αληθεινό και τέσσερα καλλιτεχνικά περιβάλλοντα με τον Άγγελο Σκούρτη.

Χώρος λειτουργίας:
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Artist on line”, στο οποίο συμμετείχαν οι χώρες:


Βέλγιο
MUSEE   ROYAUX DES BEAUX – ARTS

Γαλλία
GREST CENTRE D’ ART

Ελλάδα
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Ισπανία
ASSOCIACION PAR A LES

ARTS CONTEMPORANIES
Ιταλία
COMUNE DI PIEVE DI CENTO


Έτος  έναρξης – λήξης:
1999 -2001


Έκθεση:
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στη Γκαλερί 7 στην Αθήνα.

Παράλληλα, στην έκθεση παρουσιάστηκε η ταινία “Δύο+26”, μια παραγωγή του Κέντρου πάνω στη διαδικασία δουλειάς των καλλιτεχνών Δημήτρη Αληθεινού και Άγγελου Σκούρτη και μαθητών του Κολεγίου Ψυχικού που προορίζονται να κάνουν τέχνη και που πέρασε τον περασμένο χειμώνα (1999) στο διαδίκτυο, ως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Artistonline”.

Υπεύθυνος σχεδιασμού προγράμματος:
Δημήτρης Αληθεινός  -   Άγγελος Σκούρτης, σε συνεργασία με το κολέγιο Ψυχικού.


ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΗΘΕΙΝΟΥ:
Ανδρεάδη Καλλιόπη, Αποστολόπουλος Βασίλης, Διαμαντίδη Μελίσσα, Ζαβιτσας Κωνσταντίνος, Καταζα Κατερίνα, Κοκορέλια Λήδα, Κόλμερ Αγγελική, Κωστόπουλου Δάφνη, Παπανικολάου Ρέα, Πενθερουδάκη Αλεξία, Στάγκου Δάφνη, Φωτήλας Αλέξης, Φραγκίσκα Ιλένα, Χαλκιά Ντεζιρέ.


ΟΜΑΔΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ:
Αλιβιζάτου Δάφνη, Δογάνη Αλεξία, Καλλιγά Νέλλυ, Καραβία Άννα, Κόκοτος Στέφανος, Κόλμερ Αγγελική, Κοντογόνη Εύη, Μαργέλλου Ηλιοδώρα, Μαρούλη Ειρήνη, Μουράτογλου Έμιλυ, Σαράντη Ειρήνη, Στασινού Ελένη, Φόρου Κωνσταντίνα.