Η Ποίηση της Μνήμης

Η Ποίηση της Μνήμης

Δελτίο Τύπου
Η ποίηση της Μνήμης

Επιμέλεια:
Ελευθέριος Οικονόμου
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Εγκαίνια: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
Τζαμί Καρά Μουσά Πασά
Συμβολή οδών Αρκαδίου & Β. Ουγκώ

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Μεσολογγίου 32, Ρέθυμνο


Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινίασε την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018, τη νέα του παραγωγή με τίτλο Η Ποίηση της Μνήμης.
Ο τίτλος της έκθεσης συνδέεται με το ζήτημα της μνήμης το οποίο διαπραγματεύεται ο επιμελητής της έκθεσης, Ελευθέριος Οικονόμου και 15 καλλιτέχνες.
Η  έκθεση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης.

Το θέμα και η σημασία της μνήμης έχει ερευνηθεί σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης σκέψης και δημιουργίας και έχει απασχολήσει φιλοσόφους, φιλολόγους, ψυχαναλυτές και ανθρώπους των τεχνών.

Στην έκθεση, H Ποίηση της Μνήμης, συμμετείχαν τρεις γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών που ταξιδεύουν και εγκαθίσταται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως στην πόλη του Βερολίνου. Με μια πολύχρονη εμπειρία και έρευνα πέρασαν από τη διαδικασία γεγονότος και μυθοπλασίας, την αποθήκευσαν, κοίταξαν στο μέλλον και δημιούργησαν έργα με σημασία για την σημερινή τους ζωή.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ήταν ένα αμάλγαμα από διαφορετικές τάσεις που εκφράστηκαν μέσω της ζωγραφικής, της φωτογραφίας των εκτυπώσεων και των εγκαταστάσεων.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι κάτωθι καλλιτέχνες:
Αντωνάκης (Χριστοδούλου, www.antonakis.org), Blind Adam (Θάνος Κυριακίδης, www.blindadamvision.com), Χριστίνα Δημητριάδη (www.christinadimitriadis.com), Διονύσης Καβαλλιεράτος (www.dionisiskavallieratos.com), Γιώργος Λαγουδιανάκης (www.giorgoslagoudianakis.blogspot.gr), Σήφης Λυκάκης (www.sifislykakis.de), Γιάννης Μαρκόπουλος (www.markopoulos.de), Δαυίδ Μπενφοράδο (www.davisbenforando.com), Χρήστος Μπουρονίκος (www.bouronikos.de), Λίλα Πολενάκη (www.lilapolenaki.com), Μαρία Πολυζωίδου (www.mariapolyzoidou.com), Βασιλεία Στυλιανίδου (www.stylianidou.com), Ευανθία Τσαντίλα (www.evanthiatsantila.com), Δημήτρης Τζαμουράνης http://www.galeriemichaelhaas.de/de/kuenstler/dimitris-tzamouranis), Πάνος Φαμέλης (www.panosfamelis.com), Σωκράτης Φατούρος (http://facebook.com/socratesfatouros).

Για την έκθεση κυκλοφορεί δίγλωσσος κατάλογος.

Η διάρκεια της έκθεσης ήταν έως τις 17 Μαρτίου 2019 ενώ θα πραγματοποιήθηκαν όπως πάντα οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Επικοινωνία:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.)
Μεσολογγίου 32, 74 100 Ρέθυμνο
Τ: +30 28310 52530, F: +30 28310 52689
E-mail: info@cca.grhttp\\:www.cca.gr

The Poetry of Memory exhibition

Blind Date
εκδοχές πολιτισμικής ιθαγένειας
28 Ιουνίου - 27 Οκτωβρίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο