Ετήσια έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων 1997

Εικαστικά Εργαστήρια
1η Έκθεση έργων των μαθητών διδακτικής περιόδου 1996-1997


Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας (σημερινό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης), εγκαινίασε στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 την πρώτη έκθεση των μαθητών των Εικαστικών του Εργαστηρίων.

Τα έργα που εκτέθηκαν ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών κατά την διδακτική περίοδο 1996-1997, στα τμήματα φωτογραφίας, κεραμικής και ζωγραφικής.

Περίπου ογδόντα λιλιπούτειοι καλλιτέχνες της πόλης μας έδειξαν τη δουλειά τους, ζωγραφική, κεραμική, μικτά υλικά, αποτέλεσμα της δημιουργικής ενασχόλησης της προηγούμενης χρονιάς, στο χρώμα και το πλάσιμο της φόρμας.

Αλλά και οι περίπου εξήντα ενήλικες που δούλεψαν στο χώρο των εικαστικών εργαστηρίων της οδού Βερνάρδου 41, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους της πόλης, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τα αποτελέσματα της δημιουργικής τους προσπάθειας.

Η έκθεση διοργανώθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του πρώτου έτους μαθημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων και της έναρξης της δεύτερης σχολικής χρονιάς 1997-1998.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο κοινό για την πορεία και εξέλιξη των εικαστικών εργαστηρίων από την Διευθύντρια του Κ.Σ.Ε.Δ. Μαρία Μαραγκού. Επίσης έγινε ξενάγηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών Δημοτικής εκπαίδευσης τόσο από την κυρία Μαραγκού, όσο και από τους διδάσκοντες των εικαστικών εργαστηρίων, Γουνελά Βούλα, Μαραβελάκη Μαρίνα, Τσαντηρόπουλο Άρη, Χουλάκη Μαρία, για τους σκοπούς, τους στόχους και α αποτελέσματα των μαθημάτων.

Η διάρκεια της έκθεσης ήταν έως τις 14 Σεπτεμβρίου 1997.