Αλληλεπίδραση στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής νέων καλλιτεχνών

Ρέθυμνο, 14 Σεπτεμβρίου 2005

«Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας στο Στρασβούργο»


Ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτο που καλά, καλά δεν μπορούσες να δεις τα έργα των καλλιτεχνών. Στους χώρους του Αpollonia στο Στρασβούργο, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2005, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «INTERACTION». 

Μία έκθεση που παρουσιάσε έως τις 30 Σεπτεμβρίου τέσσερις καλλιτέχνιδες, τις ελληνίδες Βούλα Γουνελά και Χρυσή Καραδάκη καθώς και τις γαλλίδες Anke Vrijs και Michele Schneider και που οργάνωσε το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγής νέων Καλλιτεχνών “Apollonia”.


Με την πραγματοποίηση της έκθεσης αυτής ολοκληρώθηκε ένα «ταξίδι» που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια από το Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκών Καλλιτεχνικών Ανταλλαγών, στο οποίο το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης συμμετέχει ενεργά από το 1995.

Οι Anke Vrijs και Michele Schneider ήρθαν στο Ρέθυμνο, φιλοξενήθηκαν στο Σταθμό της Σχολής Καλών Τεχνών, και δούλεψαν στο ζήτημα του Λαβύρινθου, μια δουλειά που παρουσιάστηκε το 2004 από το Κ.Σ.Ε.Δ. Ρεθύμνης. Παράλληλα η Βούλα Γουνελά και η Χρυσή Καραδάκη φιλοξενήθηκαν και δούλεψαν στο Στρασβούργο στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Παρόντες εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτιστικών Υποθέσεων. Ανάμεσά τους ο κος FrançoisLaquièze – Περιφερειακός Διευθυντής Πολιτιστικών Υποθέσεων και ο κος Jean-YvesBainier – Εκπρόσωπος Διεθνών Σχέσεων. Επίσης εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και ανάμεσά τους ο κος Ιωάννης Μαντζουράνης – Σύμβουλος Τύπου καθώς και ο κος BrunoFavel – Διευθύνων Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.

Η έκθεση μετά την ολοκλήρωσή της παρουσιάστηκε σε τρεις ακόμη γαλλικές πόλεις. 

Συνοδεύτηκε από δίγλωσσο κατάλογο (ελληνικά – γαλλικά). 

Βαλέριος Καλούτσης
Μεταμορφώσεις ενός τοπίου
22 Μαρτίου - 16 Ιουνίου 2019
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης - Ρέθυμνο